Kynnys

by Mikko Taskinen

Erilaiset kynnykset tulevat päivittäin vastaan kysymättä. Jokainen kynnys haastaa valitsemaan, ylittääkö kynnys vai ei.

Asioita ja tilanteita. Jonkun asian hoitaminen siirtyy päivä toisensa jälkeen, vaikka olen ehtinyt monta kertaa päättää, että huomenna sen teen. Ei tästä mitään pahaa seuraa, vaikka väistänkin tämän tilanteen.

Ihmisiä. Tuon vatvojan kanssa en jaksa nyt puhua, vaikka olisi pakko hoitaa tämä asia hänen kanssaan. Jos asetan sanani vähänkin väärin tuon tyypin kanssa, se räjähtää silmille. Tuon tyypin kanssa en ole puhunut enää vuosiin – kuka tämän berliininmuurin vielä purkaisi?

Mieli. Mielessäni kiertää niin paljon vihaa, että pelottaa.  Tiedän että minun olisi päästettävä irti, mutta helppo se on sanoa.

Kynnys syntyy usein siitä, että tilanne pakottaa kohtaamaan itsen: millainen minä olen silloin, kun en ole turvassa sisäisessä puutarhassani?

Näyttökuva 2014-08-26 kohteessa 10.18.35

Kynnyksen ylittäminen edellyttää tahdonvoimaa, rohkeutta ja mielikuvitusta. Yhteistä näille kolmelle on se, että niiden voima on usein liian heikko kynnysten ylittämiseen. Mutta niiden voima kasvaa jokaisen kynnyksen ylittämisen myötä.

  • Oma tahto on altis vahvistumiselle kuten mikä tahansa lihas.
  • Rohkeus kasvaa tekemällä rohkeita tekoja eli ylittämällä ja yllättämällä itsensä.
  • Mielikuvituksen rajana on taivas – mieli ulottuu sitä kauemmas, mitä pitemmälle se kurottaa.

Oikeastaan koskaan ei tiedä, mitä kynnyksen ylittämisestä seuraa. Paitsi sen, että kynnyksen ylittämisen jälkeen tiedän aina vähän paremmin, mistä minut on tehty.

Mainokset