Mielen gymille

by Mikko Taskinen

Vuosi alkaa, ja kova valuutta ostaa salikortteja. Kuukauden päästä tai jo aiemmin salit tyhjinä. Masentava ajatus.

Mikä menee pieleen? Syitä riittää mutta top3 ajankohtaiset kysymykset voivat kuulua näin:

  • Osaatko sovittaa tekemisesi suhteessa tämän hetkiseen tilanteeseesi?
  • Ajavatko sinua sisäiset vai ulkoiset paineet?
  • Mihin oma energia kannattaa suunnata?

Siksi kannattaa alkaa käydä (myös) mielen gymillä, koska siellä

  • Tutustut siihen, mitä mielessäsi liikkuu. Tutustuminen tapahtuu tekemällä eli treenaamalla ja välillä reflektoimalla treenaamista.
  • Treenaamalla mitä? Niitä lihaksia, joilla saat halutessasi otteen omasta mielestäsi, jotta kykenet sitä ohjaamaan ja tekemään parempia valintoja arjessa.
  • Treenaaminen ohjaa elämisentunnetta siihen suuntaan, jossa juuri nyt olet. Se on lähtökohta kaikelle, mihin ikinä suuntaat. Ja lähtökohta sille, että opit kertomaan parempia tarinoita. Parempia kuin mitä mielesi luontaisesti synnyttää.

Salille voi mennä ihan yksin ja vain aloittaa, koska treenaaminen itsessään on helppoa. Jos tunnistat itsessäsi taipumuksen jättää treenaamatta tai puristaa mailaa sen sijaan että nauttisit treenaamisesta, asiantuntijan konsultoiminen voi auttaa eteenpäin.

Jos taas olet treenannut jo pitkään, ehkä kaipaat vain hienosäätöä ja sparrausta päästäksesi seuraavalle tasolle. Time to level up, man?

Mistä sinä löydät mielekkyyden treenata asioita? Siitäkö, että voidaksesi elää täydesti elämääsi ja liittää tekemisesi johonkin itseäsi suurempaan, pystyt siihen paremmin treenattuasi?

People wish to be settled; only as far as they are unsettled is there any hope for them.

Ralph W. Emerson

Pysy liikkeessä. Pienet askeleet, iloisempaa itsemyötätuntoa ja kokemusten jakamista itsen ja muiden kanssa. Siitä seuraa iloisempi vuosi 2017.

Tänä vuonna tulemme käymään mielen gymillä näiden kirjoitusten puitteissa ja #mindmaster twitterissä.

Sujuuko treenaaminen yksin vai hyötyisitkö avusta, ehkä kokoamassasi ryhmässä?

kysyy Mikko, p. 050 3840727